Sondaj in premiera absoluta in Romania!

Un subiect aparent "tabu" sau de "nișă", dar de fapt se dovedește a fii foarte convențional, având în vedere că 25% din populația de 18-44 de ani declară că are un tatuaj. În plus, peste 20% dintre cei de 18-29 de ani intenționează să se tatueze. Dacă tendințele se mențin, în 10-15 ani, jumătate din populația României cu vârsta de 18-44 de ani va fi tatuată. Peste 2 milioane de români declară că au tatuaje, iar un milion intenționează să își facă.
Dacă toți cei cu tatuaje s-ar organiza într-un partid, am spune adio PSD, PNL, AUR, USR. :))))
Mai multe detalii despre sondajul referitor la percepția românilor cu privire la tatuaje, în linkul din primul comentariu.
*Metodologie*
Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research în parteneriat cu Asociația Tattoo & Piercing România și Informat punct ro. Datele au fost culese în perioada 11-14 februarie 2025, prin metoda CATI (interviuri telefonice), pe un eșantion de 1000 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ±3.1%, la un grad de încredere de 95%.
@RemusȘtefureac, director @INSCOP Research: „Studiul își propune investigarea unei practici larg răspândite în societatea românească, care reflectă atât evoluția modului în care românii se raportează la imaginea personală, cât și schimbări sociale și culturale profunde. Faptul că un sfert din populația adultă tânără (18-44 de ani) declară că are un tatuaj arată amploarea fenomenului. De asemenea, 21% din populația foarte tânără (18-29 de ani) declară că intenționează să se tatueze în viitor, ceea ce ar putea duce ponderea acestei categorii de vârstă care are cel puțin un tatuaj la aproape 50%.”
Costi Azoiței, președinte Asociația Tattoo & Piercing România: „Prin realizarea acestui sondaj, am făcut un pas important în direcția unei mai bune înțelegeri și recunoașteri a tatuajelor în România. Sondajul INSCOP oferă date esențiale despre preferințele și percepțiile românilor legate de tatuaje, ajutând saloanele de tatuaje și artiștii tatuatori. De asemenea, studiul INSCOP Research poate contribui la educarea publicului larg cu privire la arta tatuajelor, demontând miturile și prejudecățile asociate cu acestea și contribuind la acceptarea sa în societate. Rezultatele cercetării pot ajuta la promovarea de schimbări legislative și reglementări clare și justificate, care să protejeze atât artiștii, cât și cetățenii.”

https://www.inscop.ro/februarie-2025-sondaj-inscop-research-perceptia-romanilor-cu-privire-la-tatuaje/